Vint-i-un curtmetratges documentals de 15 països diferents competiran a la secció oficial del Curt.doc 2013

La secció oficial del Curt.doc 2013 ja està definida. Hi competiran 21 curtmetratges documental de 14 països diferents seleccionats dels 319 curtmetratges rebuts aquest any.

Festival Curts Vidreres 045Quatre d’aquests 21 treballs quatre provenen de Catalunya i competiran també per la categoria de millor curtmetratge català. Entre aquests quatre hi trobem la poesia visual Després de la pluja de l’empordanès Pere Puigvert, el documental Jo confeso de la garrotxina Adriana Molas, el retrat de Manoel de Oliveria 101 de Lluís Miñarro i el multipremiat Odisseus Gambit del barceloní Alex Lora.

De la resta de l’estat espanyol hi trobem A Story for the modlins de Sergio Oskman, un documental recentment guardonat amb el premi Goya.

De les illes britàniques en provenen el documental escocès Takeaway de Yu-Hsueh Lin, Remember Me, My Ghost de l’irlandès Ross McDonnell i els anglesos After de Lukasz Konopa, Where Is My Mind  de Martin Ginestie i Reinder d’Eva Weber

De Polònia ens arriben l’impactant documental Karzuela de Marcin Kaminski i el preciosista retrat God’s lake de Diana Aszyk. Des d’Ucraïna podrem veure Leonids Story de Rainer Ludwigs, un documental que barreja l’animació i la imatge real per explicar-nos la història de Leonids, el seu protagonista.

El prestigiós documentalista Victor Kossakovsky  serà present a Curt.doc amb la peça de denúncia Lullaby, una peça inclosa en el projecte Why poverty? en que diversos documentalistes reflexionen sobre la pobresa en el món d’avui.

David Aronowitsch i Hanna Heilborn, guanyadors del Curt.doc 2010, tornen a participar en aquest cas amb Sharaf, una animació documental sobre l’emigració.

Kako Sam Zapalio Simona Bolivara d’Igor Drljaca és el primer representant Bosnià de les 6 edicions de Curt.doc, un sorprenent i emotiu dietari de l’experiència del director a la guerra dels balcans. També és novetat en l’edició d’aquest any la presència d’un curtmetratge portuguès com Agua fría de Pedro Neves, un humorístic retrat d’una de les tradicions més populars de Portugal.

L’impactant relat de la repressió turca contra el poble kurd Prisons – Notre corps est une arme de Clarisse Hahn i el collage sobre la lluita de la població negre als Estats Units The devil de Jean-Gabriel Périot són els dos representants francesos d’aquesta edició.

Finalment hi trobem la peça documental feta a través d’imatges fixes Solo piano NYC d’Anthony Sherin procedent dels Estats Units i el darrer documental de Mike Rollo segon premi al Curt.doc 2009) The Broken Altar.

Aquests 21 curtmetratges representen moltes de  les formes audiovisuals de la no ficció contemporània des del documental d’autor,  el de creació, el documental experimental, l’assaig, el collage, el found foutage o els dietaris fílmics i tots ells formen part del documentalisme renovat que combina gèneres, que treballa lliurament i que pretén donar una mirada diferent del món que ens envolta.

El Festival Curt.doc, l’únic Festival de Catalunya i de l’Estat espanyol dedicat exclusivament al curtmetratge documental, es portarà a terme el proper 13, 14 i 15 de juny de 2013 al Teatre Casino “la Unió” de Vidreres.

El dia 14 de juny es realitzarà una retrospectiva de treballs del guardonat amb el premi Nanook a una trajectòria que s’anunciarà d’aquí a uns mesos,  aquest acte servirà com a  presentació del festival, el divendres 14 i el dissabte 15 de juny estaran dedicats a la secció oficial a concurs. El Curt.doc també realitzarà activitats educatives a les escoles Sant Iscle i Salvador Espriu i a l’Institut de Vidreres i diverses projeccions dels millors curtmetratges de la darrera edició a diverses localitats de les comarques de Girona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s