Oriol Gispert, Juanjo Giménez i Francesc Vilallonga seran els membres del jurat del Curt.doc – Franklin and Marshall 2013

El realitzador Oriol Gispert, el productor Juanjo Giménez i el crític de cinema Francesc Vilallonga seran els membres del jurat del Curt.doc – Franklin and Marshall 2013. Tots tres seran els encarregats d’elegir quin són els curtmetratges documentals que guanyaran els premis Nanook al millor curtmetratge documental, el premi especial del jurat i el premi Nanook al millor curtmetratge documental. El veredicte es donarà a conèixer en l’acte de lliurament de premis del Festival que tindrà lloc el dissabte 15 de juny a les 12 de la nit. L’acte el presentarà la periodista de TV3 Mercè Sibina.

Oriol Gispert

oriol gispertPeriodista, realitzador, productor i professor d’universitat. Des de 1989 ha col•laborat en diferents cadenes de televisió i productores, sempre en programes de realitat. S’ha especialitzat en documentals amb temàtiques socials i de denúncia. En aquest sentit ha retratat gent i situacions a diferents països d’Àfrica, Amèrica del Sud i Àsia, des de conflictes i crisis fins a víctimes oblidades, sempre amb la intenció de sensibilitzar sobre aquestes realitats no tan llunyanes.
Juanjo Giménez

Juanjo Gimenez (1)Va néixer a Barcelona. És llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i va estudiar cinema en el Centre d’Estudis Cinematogràfics de Barcelona del 1992 al 1994. També, el 1994 va fer el seu primer curt, Hora de cerrar, i va ser cofundador de la productora Salto de Eje SL. Altres curts seus són: Especial (con luz) (1994), Velada (1995), Ella está enfadada (1996), Libre indirecto (1997), Máxima pena (2005), Nitbus (2007) i Rodilla (2009), que acumulen nombrosos premis nacionals i internacionals. El 2003 es va estrenar comercialment el seu primer llargmetratge, Ens fem falta – Tilt, premiat en els festivals de Roma, Orense i Las Palmas. Amb la seva productora també ha produït alguns llargmetratges d’altres directors, com La casa de la meva àvia (guanyador del prestigiós premi Joris Ivens a IDFA Amsterdam 2005), Estigmes (2009), ambdós dirigits per Adán Aliaga, Temps d’aigua de Miguel Ángel Baixauli i Pícnic d’Eloy Enciso, entre altres. El seu últim treball és Esquivar i pegar, sobre la vida del boxador Benito Eufemia. Està finalitzant la postproducció de dues noves pel•lícules: un curt (Bassals) i un llargmetratge (Revelat i contactes).

Francesc Vilallonga

Paco1Francesc Vilallonga (Sant Feliu de Pallerols, 1968) és periodista i director del Grau de Cinema i TV a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, on imparteix les assignatures Estructura de la Indústria del Cinema i Crítica de Cinema. És membre del Col•lectiu de Crítics de Cinema de Girona i des de l’any 2000 participa en la gestió del Cinema Truffaut de Girona. El 2012 va formar part del jurat oficial de la Quinzena de Realitzadors del Festival de Canes, i també ha estat jurat d’altres festivals com Sitges (premi de la crítica), Torelló o els Premis Actual de TV3.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s